RENDKÍVÜLI ADOMÁNY A CHOCCO GARDENTŐL

4 millió forint értékű édesség az éhező családoknak

 

Fiatal múltja ellenére páratlan mértékű segítséget nyújt a rászorulóknak egy magyar édesipari cég: több, mint négymillió forint értékben adományozott 3000 kilónyi édességet a CHOCCO GARDEN Kft. a Magyar Élelmiszerbanknak, mellyel annak aranyfokozatú támogatójává lépett elő. A 2005 óta működő non-profit szervezet célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel elősegítse a szegénység, az éhezés és az alultápláltság csökkenését Magyarországon.

 

Sánta Sándor, a CHOCCO GARDEN Kft. ügyvezetője elmondta, hogy fiatal vállalkozásuk nem csupán a magyar élelmiszeripar minőségorientált fejlesztését tűzte ki célul, a társadalmi szerepvállalás ugyanolyan fontos számukra. “Élelmiszer gyártó és forgalmazó cégként kötelességünknek érezzük, hogy lehetőségeinkhez képest támogassuk a rászoruló családokat. Az Élelmiszerbankon keresztül pedig egészen biztosan a megfelelő helyre kerül adományunk.”

 

Nem ez az első jótékonysági akciója a vállalkozásnak, hiszen Facebook oldalukon jelenleg is különleges, ‘virtuális szaloncukorgyűjtés’ zajlik nélkülöző családok részére, melyhez bárki könnyen, egyetlen kattintássalcsatlakozhat.

 

A Magyar Élelmiszerban Egyesület indulása óta összesen több mint 37,2 ezer tonnányi élelmiszert osztott szét az országban, a szállítmányok értéke összességében meghaladta a 17,2 milliárd (!) forintot. Az adományok közel 300 civil szervezeten és önkormányzaton keresztül több mint 300 000 emberhez jutnak el.