Sokan tapasztalták már, de valószínűleg kevesen tudják, hogy mit is jelez pontosan a csokoládék kifehéredett felülete. Most segítünk a megfejtésben!

Az egész édességipar küzd azért évtizedek óta, hogy az ellátási lánc a gyártótól egészen a fogyasztóig megfelelő legyen.

A csokik kifehéredése, angol szakkifejezéssel a 'blooming' jelenség sajnos az üzletek nem mindig megfelelő tárolásának következménye. A csokoládé bevonat kakaóvajat tartalmaz, amely a kelleténél magasabb hőmérséklet (kb 23 fok felett) esetén kicsapódhat a termék felületére, majd ha visszadermed fehér színűvé válhat a termék.

Ez azonban csupán esztétikai elváltozás, sem a termék minőségét, sem az élvezeti értékét nem befolyásolja. Ez sajnos bármelyik márka termékével előfordulhat, ha az adott üzlet nem biztosítja állandóan az előírt hőmérsékletet, a csokoládé ugyanis nagyon érzékeny erre.

Arról azonban mindenkit biztosíthatjuk, hogy a Chocco Garden édességek a lehető legmagasabb minőségűek, és reméljük, hogy erről továbbra is újra és újra meggyőzhetjük vásárlóinkat!